1985, Biga (Çanakkale) doğumlu. 18 yaşına kadar Biga’da yaşadı. Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümünden mezun oldu (2007). Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalında “Mehmed’in Işk-nâmesinde Aşk Olgusu, Vak‘a Kuruluşuna Tesiri” başlıklı tez çalışmasıyla yüksek lisansını (2011), “Latîfî Tezkiresi’nde Edebî Eleştiri Terimleri ve Edebiyat Eleştirisi” başlıklı teziyle de doktorasını tamamladı (2018). 2009 yılından bu yana Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Aynı zamanda şair olan Fahri Kaplan’ın Mâî, Dil ve Edebiyat, Yol, Mahur Beste ve Yedi İklim dergilerinde bazı şiirleri yayımlanmış olup ilk şiir kitabı “Aynadaki Akşam”, 2017 senesinde Şiiri Özlüyorum Kitaplığı’ndan; ikinci şiir kitabı “Son Hüzün de Çekilir Aramızdan” ise 2018’de Günce Yayınları’ndan çıkmıştır.
Fahri Kaplan’ın ayrıca Dergâh, Bizim Külliye, Mahur Beste ve Türk Edebiyatı dergilerinde edebî inceleme yazıları yayımlanmıştır.
E-posta: kaplanfahri@gmail.com